První pomoc při virových onemocněních

07. 12. 11:26

Známe to asi všichni – jakmile teplota na teploměru klesne jen o pár stupňů níž a do ulic se vkrade chlad a zima, už se kolem nás začíná ozývat kašlání, smrkání a je jen otázka času, než sami skončíme s pořádným nachlazením, ne-li rovnou s virózou. Nástup dětí do školních kolektivů, stejně jako otevřené prostory kanceláří, pak šíření nákazy jen podporují. Otázka tedy zní: dá se tomu nějak zabránit?

Engystol family

 

Odpověď je jednoduchá: dá, užijeme-li vhodnou prevenci. Pro to, aby bylo naše tělo odolné vůči bacilům, je třeba aby mělo funkční imunitní systém. Ten však oslabuje řada faktorů – například fyzická námaha, psychické vypětí a stres. A ruku na srdce – kdo z nás se dokáže těmto faktorům ve svém životě vyhnout? Naštěstí existují způsoby, jak svou imunitu posílit. Základem je zdravý a vyvážený jídelníček, který obsahuje dostatek ovoce a zeleniny, díky kterým dodáme tělu potřebné vitamíny i antioxidanty, které jsou pro náš imunitní systém nezbytné. Vitamíny lze tělu dodat také ve formě různých doplňků stravy. Pro imunitu prospěšné jsou například selen či vitamin D. K funkčnímu imunitnímu systému přispívá také pravidelná fyzická aktivita a tělesné otužování. V době, kdy už však kolem nás řádí chřipka a další nemoci, bývá na to začít s těmito aktivitami pozdě. Účinným řešením proto je, sáhnout po přípravcích, které naši imunitu nastartují okamžitě.

Ideální jsou v tomto případě například homeopatika – stoprocentně přírodní preparáty, které nejenže posilují naši imunitu, ale mohou být vhodné i pro léčbu symptomů respiračních onemocnění spojených s nachlazením. Takovými homeopatiky jsou například známé Oscillococcinum, Echinacea nebo tablety Engystol®, jejichž účinnost v léčbě a prevenci běžných virových onemocnění horních cest dýchacích, demonstrovala řada klinických studií. Podle nich se díky Engystolu® zlepšily symptomy infekcí horních cest dýchacích u více než 90 % pacientů a v léčbě těchto infekcí byl stejně účinný jako standardní terapie např. paracetamolem. Byla také prokázána jeho aktivita proti třem typům virů, které způsobují právě infekce dýchacích cest.

Tablety tedy nejen, že stimulují imunitní systém, ale zkracují i dobu trvání infekce a byla prokázána jejich účinnost a snášenlivost. Nemusí je však užívat jen dospělí. Protože se jedná o přírodní látku, mohou je užívat i děti. Například před nástupem do školky jim tablety pomohou posílit imunitní systém, takže nebudou tolik náchylné k infekcím dýchacích cest.

To, co pak ocení všichni, kteří často trpí na opary, je fakt, že Engystol® pomáhá i proti viru, který opary způsobuje. Obsahuje totiž dvě hlavní aktivní složky – tolitu lékařskou, která bývá spojována se stimulací vlastních obranných mechanismů a síru, která se hojně používá v homeopatii při léčbě řady stavů včetně onemocnění kůže, při akutních i chronických zánětech dýchacích orgánů a při hepatických a zažívacích potížích. Výhodou tohoto homeopatika je také to, že jej mohou užívat i těhotné a kojící ženy a že se dá užívat dlouhodobě jako prevence. V jejím rámci postačí jedna tableta denně, v případě akutních potíží je pak doporučeno užívat jednu tabletu každých 15 minut po dobu dvou hodin. Engystol® je také možné kombinovat i s jinými přírodními, ale i konvenčními imunostimulačními terapiemi. K dostání je, stejně jako ostatní homeopatika, v lékárnách.




Kde koupit Engystol® ?

Žádejte ve své lékárně nebo kupte online

Koupit on-line
Engystol

Zjistěte více o dalších
produktech firmy Heel

www.leky-heel.czheel
heel

Čtěte pečlivě příbalové informace. Engystol tablety, Traumeel tablety, Angin-Heel S tablety a Lymphomyosot perorální kapky jsou homeopatické léčivé přípravky k vnitřnímu užití. Viburcol čípky je homeopatický léčivý přípravek k zavádění do konečníku. Euphorbium Compositum Heel nosní sprej je homeopatický léčivý přípravek k vstřikování do nosních otvorů. Traumeel mast je homeopatický léčivý přípravek k vnějšímu použití.